Gem de visine

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 10 Iul 2011 | 13010 vizualizari

 

Dupa cum ziceam eu cand eram miiiica si imi dadea mosu sa gust din vinul lui: "E acru, da-i buun!" Unul dintre cele mai bune gemuri, dulce-acrisor :D. Stiiiiu, sunt muulte retete deja :P dar asa cum minunata Noire are variante, asa si gemu :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 kg visine foarte coapte (cu samburi cu tot :) )
  • 1 kg zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de visine:

Visinele spalate si curatate de samburi se pun la fiert la foc mic, FARA zahar, deoarece acesta se caramelizeaza si inchide la culoare gemul.

Cand sucul s-a evaporat destul (depinde cat de gros vrea fiecare sa fie gemul) se adauga zaharul si se mai lasa la fiert pana se topeste bine si ajunge la consistenta dorita.

Oricum, gemul se mai ingroasa si dupa ce se raceste.

 

TIPS-URI

1

In caz ca va e frica de fermentatie (pentru ca are mai putin zahar), puteti sa puneti borcanele in cuptor la foc mic pentru 30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

11.07.2011, 07:36

Lau 1

11.07.2011, 13:53

bune

IonescuAdriana 1

03.07.2018, 22:16

"In caz ca va e frica de fermentatie (pentru ca are mai putin zahar), puteti sa puneti borcanele in cuptor la foc mic pentru 30 min."
As dori sa stiu cum procedam :se pun- la cuptor -borcanele cu capacul atasat/sau nu,? daca se pun : prosop si apa de 2 degete sub ele /sau nu?,daca dupa trecerea celor 30 de min se lasa in cuptor cu capacul pus? sau cu el nepus pt formarea pojghitei? sau cu usa cuptorului inchisa sau deschisa/? Multumesc pt precizari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de visine